Sevim Tekin Anadolu Lisesi

WEB https://sevimtekinanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Yıldırım Beyazıt Mah. No 33 Sarıçam / ADANA
VİZYON : Önümüzdeki ilk on yıl içerisinde ülke ihtiyaçlarına uygun,metotlu çalışan sürekli olarak gelişen,yenilenen proje üreten yüksek öğretim kurumlarına öğrenci yetiştiren,öğrencileri çok yönlü geliştiren,eleştiren,yaratıcı,yapıcı,saygılı ve hoşgörülü bilimsel düşünce gücüne sahip bir dünya görüşü içinde topluma karşı sorumluluk duyan kişiler yetiştirmeyi hedefliyoruz Yaşadığı dünyanın kıymetini bilen, Hayatın her anını estetik duygularla süslemeyi amaç edinen, İnsan ilişkilerinde birer gönül eri olarak yaşayan Öğrenciler yetiştirmektir..
MİSYON : Bizler beklentilerinize uygun hareket ederek,bireysel gelişimlerimizi çevre ile uyumlu,iletişim kurabilen,olaylara çok yönlü,tarafsız bakabilen,çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek,liderlik özelliklerinin yanı sıra iş birliği ve grup çalışmalarına yatkın bireyler ve kişiler yetiştirmek , 21. yy becerilerine sahip öğrenciler yetiştirmek misyonumuzdur. Okulumuz ; akademik,sosyal,kültürel ve sportif konularda bölgesinde en nitelikli eğitimi kazandırma, öğrencileri milli manevi değerlere bağlı sağlam karakterli bireyler olarak yetiştirme amacıyla hizmet vermektedir.
BAŞARILAR :

Bağlantı : Metro Ethernet
Isınma : KLİMA
Servis :
Ulaşım : TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI
Yerleşim Yeri : YILDIRIM BEYAZIT MAH. 526. SOKAK NO:25 PK:01250 SARIÇAM/ADANA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNDE OLUP ADANA MERKEZE 10 KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri : 170
Taban-Tavan Puan Bilgileri : TABAN PUANI:267 TAVAN PUANI:357
Okulun Sınav Başarı Durumu : %35
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %25
Sportif Etkinlikler : İLİMİZDEKİ YAPILAN SPOR DALLARI YARIŞMALAR İÇİN OKULUMUZDA EGZERSİZ FAALİYETLERİ VE DESTEKLEME YETİŞTİRME KURS ÇALIŞMALARI YAPILARAK ÖĞRENCİLERİMİZİ TÜRKİYE GENELİNDEKİ YARIŞMALARA KATILMALARINA TEŞVİK EDİYORUZ.
Bilimsel Etkinlikler : TUBİTAK´A İKİ ÖĞRENCİMİZİN PROJE ÇALIŞMASI GÖNDERİLDİ. TUBİTAK 4006 FUARI SÖZLEŞMESİ İMZALANDI,BU YIL İÇERİSİNDE YAPILACAKTIR.
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : KA+1 AKILLI TEKNOLOJİLER AKILLI ÖĞRENCİLER (ERASMUS)